Beeldschermbril

Branderige, vermoeide en droge ogen, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, moe gevoel in of achter de ogen.

Herkenbaar? Het kan zomaar zijn dat je deze klachten ervaart, doordat je achter een beeldscherm werkt of op een vergelijkbare afstand (50-80cm). De meeste klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding en visuele inspanning. Natuurlijk wil je van deze ongemakken verlost worden.

Een hele dag werken achter een scherm of op een vergelijkbare afstand vereist ongeveer 30.000 accommodatie-inspanningen van onze ogen. Dit is vergelijkbaar met een autofocuscamera die continue op diverse afstanden wordt gericht. Deze inspanning is noodzakelijk, omdat de ogen voortdurend op en van het scherm en toetsenbord bewegen. De ogen stellen telkens het beeld scherp door de lens bol en hol te maken, het accommoderen.


Je kunt je voorstellen dat onze ogen het zwaar te verduren hebben in zulke omstandigheden. En niet alleen de ogen worden belast. Je zult merken dat je een andere houding aanneemt om op beeldschermafstand scherper te kunnen zien. Dit veroorzaakt lichamelijke klachten, waardoor je eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht komt.

Zit je nu tijdens het lezen van deze tekst voorovergebogen of heb je last van bovenstaande klachten?

Bij brilmode Verhey van Wijk in Den Haag helpen we je graag bij het zoeken naar een geschikte oplossing. Daarbij kijken we niet alleen naar je oogafwijking, maar ook naar je houding om zo het probleem van alle kanten aan te pakken. Eigenlijk nemen we je kijkgedrag onder de loep om zo voor jou de perfecte glazen aan te kunnen meten.