Onderhoud bril

Gebruik altijd  uw beide handen bij het op- en afzetten van uw bril.

Pas op dat u het glas niet bekrast wanneer u het montuur reinigt. Laat uw bril niet op de glazen rusten, want als u ze verschuift, kunnen er krassen op komen.

Moderne monturen zijn gemaakt van duurzame materialen. Ze zijn echter vaak wel kwetsbaar. Het frame is immers zo licht mogelijk  om  maximaal comfort te bieden. Gebruik daarom een ​​brillenkoker die goed past en stabiel is. Hierdoor krijgt u de beste bescherming voor uw bril.

Ons advies is om uw bril altijd  bij de glazen vast te houden, niet bij de pootjes. Spoel bij het reinigen van het glas het glas eerst af met warm water om harde stofdeeltjes weg te spoelen die krassen op het glas kunnen veroorzaken. Was het montuur vervolgens met lauwwarm water en eventueel een mild afwasmiddel (geen toevoegingen).

Droog de bril af met een schone, zachte doek. We raden aan om een ​​zachte doek te gebruiken die gewassen is zonder wasverzachter. Wasverzachters kunnen  een troebel laagje op je bril achterlaten.

Gebruik geen papieren zakdoekjes, keukenpapier of brillendoekjes! Deze bevatten vaak houtvezels die je bril blijvend kunnen beschadigen.

Ook agressieve stoffen kunnen de glazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met aceton, parfum, haarlak, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, etc.

Plaats uw bril niet op of in het dashboard van uw auto en stel deze niet bloot aan hoge temperaturen of grote temperatuurverschillen (zoals bijvoorbeeld de sauna).

Als u tegen uw bril stoot, past deze mogelijk niet goed meer. Dan moet de bril worden afgesteld. U wordt afgeraden om dit zelf te doen, maar kom gerust even langs, dan kijken wij uw bril weer even na.