Leesbril

Vanaf het 40e levensjaar wordt scherp zien op korte afstand steeds moeilijker.

Dit komt doordat de elasticiteit van de ooglens langzaam afneemt en de lens daardoor minder bol kan worden. Het scherpstellen van dichtbij wordt hierdoor bemoeilijkt. Hiervoor is een leesbril de oplossing.

Er zijn diverse soorten leesbrillen, zoals een kant en klare leesbril of een multifocale bril waar alleen onderin het glas een leesgedeelte is gemaakt. Naast het feit dat dichtbij zien lastiger wordt, kun je ook andere klachten krijgen zoals: hoofdpijn, branderige ogen of vermoeide ogen.

Brilmode Verhey van Wijk adviseert graag wat voor jou de beste oplossing is om weer comfortabel te kunnen lezen of je hobby uit te voeren.

Daarbij zullen we eerst een oogmeting uitvoeren om te kijken wat de sterkte is van de ogen en hoe het met de gezondheid van de ogen gesteld is.

Een kant en klare leesbril is niet altijd een optie, omdat deze glazen hebben met dezelfde sterkte (+1, +1.50, +2.00 etc.) terwijl de sterkte van beide ogen verschillend kan zijn. Het is daarom belangrijk om een goede leesbril aan te schaffen, anders kunnen er klachten van dubbelzien en hoofdpijn ontstaan.

We geven je hier graag meer uitleg over onder het genot van een lekkere kop koffie.