Bridgebril

Bridge vereist geheugen, logisch denken, concentratie en bovenal een goede samenwerking tussen partners.

Naast het vele denkwerk is goed zicht een vereiste. Boven de leeftijd van 40 jaar ontstaan er problemen met het dichtbij kijken. Het dragen van een leesbril is dan een oplossing. Bij een juiste leesbril kun je de kaarten van dichtbij goed zien en ervoor zorgen dat niemand in je kaarten kan kijken, echter: het kan voorkomen dat de ‘’dummy’’ (de kaarten op tafel) niet of slecht zichtbaar zijn. Gevolgen hiervan zijn dat je naar voren moet leunen om de dummy goed te zien, dat je vraagt aan een ander wat op tafel ligt of dat je fouten gaat maken. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Een bridgebril biedt daarvoor de ultieme oplossing. Bij deze bril wordt de bovenkant van het glas geslepen op een afstand van 80 á 90 centimeter en de onderkant voor de kaarten in de hand op 30 á 40 centimeter. Zo’n bril verzekert je dus van een hoop kaartplezier!

Tussenafstand bril

Naast het spelen van kaart- en bordspelen, biedt deze bril ook uitkomst voor andere doeleinden, zoals:


- Museumbezoek; kijken naar kunst tot op 1 meter afstand.

- Koken; de groenten op je snijplank worden weer zichtbaar.

- Recepties; je kunt degene die naast je staat weer goed scherp zien.

- Klussen; weer makkelijk gaatjes boren tot 1 meter afstand.

- Muziek; dit is dan wel afhankelijk van welk instrument je speelt.

Kom bij ons langs voor het aanmeten van de juiste bril op de juiste afstand! Meet van tevoren de afstand waarop je dichtbij wil zien (bijvoorbeeld met de kaarten in de hand) en neem deze waarden mee. Wij zullen deze situatie dan nabootsen en de sterkte doorrekenen, waardoor je zelf kunt waarnemen hoe scherp je gaat zien!