Selecteer een pagina

Bijziendheid

Bijziendheid wordt ook wel myopie genoemd. Wanneer er sprake is van bijziendheid dan zie je voorwerpen van dichtbij scherp, maar veraf wazig. Dit komt doordat lichtstralen niet precies samenvallen op het netvlies, maar voor het netvlies. Wanneer je bijziend bent dan is de oorzaak te vinden in een te lange oogbol of een te bolle hoornvlies. Hierdoor kan bijvoorbeeld autorijden of tv-kijken problemen geven.

Bijziendheid komt vaker voor in Aziatische landen dan in Europa. Dit heeft te maken met de verschillende leestijl van mensen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die meer lezen of meer dan vier uur per dag achter de computer, tablet of smartphone zitten, meer kans hebben op het ontwikkelen van bijziendheid. Het aantal kinderen met bijziendheid is flink aan het stijgen doordat zij veel tijd doorbrengen achter een tablet, computer of smartphone. Het is daarom van belang dat zij niet langer dan een halfuur achter een dergelijk beeldscherm zitten en dat zij veel buiten spelen, minimaal twee uur per dag. Een onbehandelde bijziendheid kan leiden tot nachtblindheid wat het zien in het donker lastiger of zelfs onmogelijk maakt. Door middel van refractieonderzoek kan de opticien meten wat de brekingsafwijking is.

Correctie is mogelijk met behulp van een bril of contactlenzen die de te hoge brekingssterkte van het oog verlagen, zodat het zicht weer scherp wordt. De bril of contactlens heeft in dit geval een minsterkte. Heb je last met het kunnen lezen van verkeersborden of een gezicht van veraf herkennen? Of kun je de ondertiteling van je favoriete serie op Netflix niet meer lezen? Kom dan langs bij brilmode Verhey van Wijk voor een gratis oogmeting en bespreek samen met de opticien wat voor jou persoonlijk de beste mogelijkheden zijn om je zicht te corrigeren. Je kunt zonder afspraak binnenlopen, maar een afspraak maken is uiteraard ook altijd mogelijk.

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk