Selecteer een pagina

Diabetes

Vaak zie je wanneer iemand diabetes heeft, er ook problemen met de ogen ontstaan. Het is zelfs zo dat diabetes één van de grootste veroorzakers is van blindheid in Europa. Oogproblemen bij diabetes wordt ook wel diabetische retinopathie genoemd en is vaak ook het eerste merkbare gevolg van diabetes. Het is dan ook erg belangrijk om jaarlijks de ogen te laten controleren, omdat schade niet meer hersteld kan worden.

Verergering kan wel worden voorkomen door een lasertechniek of met injecties. Wanneer er geen bijzonderheden worden geconstateerd dan voldoet eens in de twee jaar een controle. Klachten die voor kunnen komen zijn: wazig zien, dubbel zien, pijn aan de ogen, nachtblindheid, minder goed kleuren kunnen zien, oogontstekingen of niet scherp kunnen zien. Het risico op oogproblemen wordt daarnaast verhoogd als er sprake is van overgewicht, te hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol. Hoe langer je diabetes hebt, hoe groter de kans op oogproblemen. Na 20 jaar hebben mensen met diabetes type 2 85% kans op oogproblemen en mensen met diabetes type 1 hebben zelfs 95% kans op oogproblemen. Daarnaast is de kans op diabetische retinopathie groter wanneer je slecht bent ingesteld. De ernst van de problemen kan sterk variëren. In een beginstadium kunnen er kleine veranderingen ontstaan aan de kleine bloedvaatjes in de ogen die niet zichtbaar zijn voor de oogarts. In diverse vervolgstadia neemt de kans op lekkage van de bloedvaatjes toe en kunnen er zelf ernstige bloedingen optreden in het gehele netvlies.

Bij brilmode Verhey van Wijk kun je netvliesfoto’s laten maken om te kijken hoe het met de gezondheid van jouw oog is. Huisartsen in de omgeving sturen hun patiënten met diabetes hiervoor door naar ons. Tevens kun je bij ons de ‘’Open uw Ogen’’ gezondheidscheck uit laten voeren om te kijken of je kans hebt op diabetes. Dit is namelijk in een zeer vroeg stadium al aan het netvlies te zien. Via de app ‘’brilmode’’ kun je hier meer informatie over vinden en een afspraak maken voor de gezondheidscheck die daarnaast ook screent op het risico op het krijgen van een hartaanval, beroerte, glaucoom en maculadegeneratie.

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk