Selecteer een pagina

Blauwfilterbril

Dagelijks gebruiken we onze smartphones, computers, tablets etc. Zonder dat we er ons van bewust zijn, worden we hierdoor blootgesteld aan een flinke hoeveelheid blauw licht, afkomstig van al deze schermen. Dit kan, bij gebruik meer dan 2 uur per dag, leiden tot:
– Hoofdpijn
– Vermoeide ogen
– Afname van helderheid van ons zicht
– Slaapproblemen
– Stress

Wat is blauw licht?
Blauw licht wordt uitgestraald door LED’s, zoals gebruikt in tablets, smartphones, etc.
Dit blauwe licht, onzichtbaar voor het blote oog, is schadelijk voor uw ogen. Veel studies bevestigen dat het blauwe licht schade aan kunnen richten aan het netvlies van het oog en de gele vlek. De lens van het oog kan wel ultraviolette licht filteren. Maar niet het blauwe licht. Op lange termijn kan dit licht het oog beschadigen, waarbij de lichtgevoelige cellen aangetast worden. Deze schade wordt ook wel Macula Degeneratie genoemd en is een ongeneselijke aandoening van de gele vlek.

Blauwfilter glazen beschermen je ogen en filtert het schadelijke blauwe licht.
Ons lichaam reageert op blauw licht door wakker te worden, te eten en heeft daardoor gevolgen voor onze stofwisseling. Daarom is het van groot belang om blootstelling aan blauw licht voor het naar bed gaan te vermijden.
Als je langdurig blootgesteld wordt aan blauw licht loop je zelfs een verhoogd risico op maculadegeneratie. Dit is een aandoening waarbij schade aan het netvlies optreedt en de gezichtsscherpte permanent kan afnemen.
Blauw licht belemmert de afscheiding van het slaaphormoon melatonine. Twee uur opeenvolgende blootstelling aan een beeldscherm is al voldoende om visuele vermoeidheid te veroorzaken. Deze lichtbronnen maken deel uit van ons dagelijkse leven. We realiseren ons niet altijd hoelang we hieraan blootgesteld worden. Je begrijpt dus, dat het van groot belang is om teveel blootstelling aan blauw licht te voorkomen.

De blauwfilter glazen bieden hiervoor de juiste oplossing en bescherming. De glazen zijn tevens contrastverhogend en verminderen lichtschitteringen. Brilmode Verhey van Wijk heeft kant & klare brillen (in diverse kleuren) voorzien van deze blauwfilter glazen op voorraad in de volgende uitvoeringen:
– Zonder sterkte, dus voor kinderen en volwassen die geen bril voor dichtbij nodig hebben
– En in de sterkte: +1.00  +1.50  +2.00  +2.50  +3.00
– Het is mogelijk om deze blauwfilterglazen in alle sterkten (dus plus en min glazen) en zowel als vertebril, als leesbril, als bureau/pc bril en multifocaal bril te laten maken.

Handige tips
Nu je de blauwfilterbril hebt aangeschaft, volgen hier nog enkele nuttige tips voor verantwoord gebruik van je beeldscherm:

– Beperking van schittering: gebruik screenfilters of pas de helderheid van je scherm aan.
– Houd je scherm schoon: een scherm dat stof- en vetvrij is, zorgt voor minder schittering.
– Pas je omgevingslicht aan: dim verlichting en zorg dat zonlicht niet direct op je beeldscherm valt.
– Stel je beeldscherm goed in: houd het beeldscherm zo recht mogelijk voor je.
– Tekstgrootte aanpassen: door de tekstgrootte aan te passen is lezen minder vermoeiend en comfortabeler voor de     ogen.
– Knipper regelmatig met de ogen: het is aan te raden om bewust vaker te knipperen met de ogen. Vaak knipper je      automatisch minder wanneer je achter een beeldscherm zit en hierdoor kun je last krijgen van droge ogen.
– Volg de ”20-20” regel: het is raadzaam om na iedere 20 minuten dat je achter een beeldscherm doorbrengt, een        pauze van 20 seconden in te lassen. Kijk deze 20 seconden naar iets dat ongeveer 5 meter van je verwijderd is.
– Alles met mate: Het is raadzaam om dagelijks niet meer dan 2 uur achter een beeldscherm door te brengen.
  Dit kan vermoeidheid en vermoeide ogen voorkomen.

 

Zonder blauwfilterbril: blauwlicht komt het netvlies binnen

Met een blauwfilterbril: het schadelijke licht wordt geblokkeerd

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk