Selecteer een pagina

Beeldschermbril

Branderige ogen, vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, droge ogen, moe gevoel in de ogen of achter de ogen… Herkenbaar? Het kan zomaar zijn dat je deze klachten ervaart, doordat je achter een beeldscherm werkt of op een vergelijkbare afstand (50-60cm). De meeste klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding en visuele inspanning. Natuurlijk wil je van deze ongemakken verlost worden.

Een hele dag werken achter een scherm of op een vergelijkbare afstand vereist ongeveer 30.000 accommodatie-inspanningen van onze ogen. Dit is vergelijkbaar met een autofocuscamera die continue op diverse afstanden wordt gericht. Deze inspanning is noodzakelijk, omdat de ogen voortdurend op en van het scherm en toetsenbord bewegen. De ogen stellen telkens het beeld scherp door de lens bol en hol te maken, het accommoderen.

Je kunt je voorstellen dat onze ogen het zwaar te verduren hebben in zulke omstandigheden. En niet alleen de ogen worden belast. Je zult merken dat je een andere houding aanneemt om op beeldschermafstand scherper te kunnen zien. Dit veroorzaakt lichamelijke klachten, waardoor je eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht komt.

Zit je nu tijdens het lezen van deze tekst voorovergebogen of heb je last van bovenstaande klachten? Bij brilmode Verhey van Wijk in Den Haag helpen wij je graag naar het zoeken voor een geschikte oplossing. Daarbij kijken we niet alleen naar jouw oogafwijking, maar ook naar je houding om zo het probleem van alle kanten aan te pakken. Eigenlijk nemen we jouw kijkgedrag onder de loep om zo voor jou de perfecte glazen aan te kunnen meten. Je kunt altijd even binnenlopen voor een gratis oogmeting. Het is handig als je jouw eigen bril(len) meeneemt om een totaalbeeld van jouw problematiek te krijgen.

Daarnaast is het ook van belang om je te realiseren dat beeldschermen veel blauw licht afgeven. Blauw licht is schadelijk voor de ogen en kan diverse klachten geven zoals vermoeide ogen, hoofdpijn en slecht slapen. Wij adviseren daarom om te kiezen voor brillenglazen met een blauwfilter.

De beeldschermbril zorgt ervoor dat je ontspannen en met een natuurlijke hoofdhouding naar je beeldscherm kan kijken. Daarnaast kun je ook je gewone leeswerk doen. Hierdoor zul je minder last hebben van vermoeide ogen, maar ook van lichamelijke klachten zoals nek- en schouderklachten. De beeldschermbril is naast het werken achter een computer ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld schilderen, piano spelen of het gebruiken van een tablet of smartphone.

Belangrijk! Als je voor jouw werk op beeldschermafstand taken verricht dan heb je volgens de ARBO-wet recht op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen zelfs op een computerbril. Vraag hiernaar bij jouw werkgever.

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk