Selecteer een pagina

Snel en eenvoudig inzicht in uw gezondheid? Een netvliesfoto levert in een zeer vroeg stadium nauwkeurige informatie over uw risico’s op leeftijd gerelateerde aandoeningen. Doe preventief de gezondheidscheck en krijg inzicht in uw risico op Ouderdoms-maculadegeneratie (AMD), glaucoom, diabetes, hartaanval of een beroerte.

Ouderdoms-maculadegeneratie

AMD is een netvliesaandoening waardoor de gezichtssterkte sterk afneemt of uiteindelijk volledig kan blokkeren. Een netvliesfoto brengt eventuele afwijkingen van uw netvlies gedetailleerd in beeld.

Glaucoom

Glaucoom wordt veroorzaakt door een te hoge oogdruk en resulteert pas in een later stadium tot blijvend gezichtsvelduitval. Vroegtijdige opsporing zorgt ervoor dat u dit kunt beperken tot het minimum.

Diabetes

Kleine bloedingen in het oog geven een indicatie van het risico op, of aanwezigheid van diabetes. Ook als deze nog niet eerder is gediagnosticeerd.

Hartaanval

Een hartaanval lijkt plotseling te ontstaan, in werkelijkheid gaat er een lang en sluipend proces aan vooraf. Vaatvernauwing en veranderingen in het oog zijn een indicator voor het risico op een hartaanval.

Beroerte

Een beroerte is het gevolg van een tekort aan zuurstof in de hersenen, veroorzaakt door vaatverstoppingen. Vaatverstoppingen zijn al vroeg zichtbaar in het oog. Een beroerte heeft vaak ingrijpende gevolgen op uw leven. Een beroerte is het gevolg van een tekort aan zuurstof in de hersenen, veroorzaakt door vaatverstoppingen. Vaatverstoppingen zijn al vroeg zichtbaar in het oog. Een beroerte heeft vaak ingrijpende gevolgen op uw leven.

Nieuwsgierig?

Wilt u weten wat uw netvlies te vertellen heeft over uw gezondheid? Bekijk dan hieronder het complete stappenplan.Wilt u weten wat uw netvlies te vertellen heeft over uw gezondheid? Bekijk dan hieronder het complete stappenplan.

20 jaar onderzoek

Meer dan drie miljoen patiënten

Gebaseerd op 35 internationale onderzoeksrapporten

Stappenplan

N

1. Oogmeting

Allereerst worden verschillende oogmetingen uitgevoerd door een ervaren opticien. Zo wordt uw sterkte, cilinderafwijking, pupilafstand en oogdruk bepaald. Kortom: er wordt een volledig beeld van uw ogen opgesteld om uw dossier voor de ‘’Open uw Ogen’’ gezondheidscheck helemaal compleet te maken. Zo kunnen de gespecialiseerde artsen in München een zeer nauwkeurig onderzoeksrapport voor u opstellen.

N

2. Intakegesprek

De consulente bespreekt uw gegevens in een persoonlijk intakegesprek en er worden aanvullende metingen verricht zoals bijvoorbeeld het meten van de bloeddruk en uw gewicht. Ook wordt er aandacht besteed aan uw rookgedrag en erfelijke ziekten die in uw familie voor komen. U hoeft zich niet voor te bereiden op het intakegesprek.

N

3. Netvliesfoto’s

Aansluitend op het intakegesprek worden er netvliesfoto’s gemaakt. Omdat brilmode Verhey van Wijk gebruik maakt van de meest geavanceerde apparatuur, is het maken van de netvliesfoto’s voor u niet belastend. Doordat de netvliesfoto’s gemaakt worden zonder uw ogen te druppelen, ondervindt u na het onderzoek geen hinder. Zo kunt u bijvoorbeeld direct weer deelnemen aan het verkeer.

 

N

4. Analyse

Uw netvliesfoto’s worden geanalyseerd door een team van gespecialiseerde artsen in München. Het team bestaat uit cardiologen, internisten en oogartsen. Het artsenteam stelt aan de hand van hun bevindingen een onderzoeksrapport voor u op. Dit onderzoeksrapport bevat uw persoonlijke risicoprofielen en aanbevelingen.

N

5. Onderzoeksrapport

Zodra wij uw persoonlijke onderzoeksrapport ontvangen, plannen we een vervolgafspraak in. De consulente bespreekt met u de bevindingen en aanbevelingen. Het onderzoeksrapport wordt uitsluitend in een persoonlijk gesprek met u besproken, wij geven hierover geen informatie over de telefoon of e-mail. U krijgt uw onderzoeksrapport mee in een map en op een USB-stick. Zo kunt u zelf te allen tijden uw gegevens inzien.

Let op: ‘’Open uw Ogen’’ stelt geen diagnose, maar helpt u om een goed beeld te krijgen van uw mogelijke gezondheidsrisico’s.

N

6. Maak een afspraak

Download de app ”Brilmode” en vul hier het afsprakenformulier in.
(voor mobiel en tablet gebruikers KLIK HIER)

Of bel: 070-3245218

Ik heb geen klachten, heeft het dan wel zin om de gezondheidscheck te laten doen?
Er kunnen diverse redenen zijn om de gezondheidscheck uit te laten voeren. Als er bijvoorbeeld in de familie glaucoom of maculadegeneratie (AMD) voor komt, moet je je realiseren dat beiden erfelijk kunnen zijn. Daarnaast is de gezondheidscheck perfect om actief aan preventie te kunnen doen. Tevens zijn de netvliesfoto’s, als vergelijk,  een mooi uitgangspunt voor de toekomst .
Vanaf welke leeftijd kan ik de gezondheidscheck laten uitvoeren?
Je kunt te allen tijden de gezondheidscheck uit laten voeren, maar de gezondheidscheck is in het bijzonder aan te bevelen voor  mannen en vrouwen vanaf een leeftijd van ca. 35 jaar.
Ik heb overgewicht, is dit een reden om de gezondheidscheck te doen?
Wanneer je een BMI (Body Mass Index) boven de 25 hebt, dan heb je een verhoogd risico op diabetes mellitus en aandoeningen aan het hart. Vaatvernauwingen in het oog maakt het mogelijk om de kans op afsluiting van hartvaten zichtbaar te maken en kleine bloedingen of vaatveranderingen in het oog geven een indicatie op de aanwezigheid van diabetes mellitus of het risico hierop.
Ik heb een verhoogde bloeddruk, is dit een reden om de gezondheidscheck te laten doen?
Jazeker, ook als je al behandeld wordt voor een hoge bloeddruk. Door middel van het maken van netvliesfoto’s en het anamnesegesprek kan er een indicatie gemaakt worden op jouw kans op hartfalen en/of een beroerte. Op die manier kunnen er aanbevelingen gegeven worden voor eventueel verder onderzoek.
Ik heb een verhoogd cholesterol, is dit een reden om de gezondheidscheck te laten doen?
Een verhoogd cholesterol os een serieus te nemen risicofactor die het ontstaan van ernstige ziektes (bijv. arteriosclerose) bevordert en zelfs een hartaanval of beroerte kan veroorzaken. Aangezien de vaten van het netvlies veel informatie geven, toont een “Open uw ogen” gezondheidscheck jouw risico’s die met een passende behandeling geminimaliseerd kunnen worden.
Hoeveel tijd neemt het onderzoek in beslag?
De oogmeting, het intakegesprek en het maken van de foto’s zullen ongeveer een halfuur in beslag nemen.
Binnen hoelang kan ik het onderzoeksrapport verwachten?
Binnen een week tot tien dagen kun je het onderzoeksrapport verwachten. Zodra de consulente deze binnen krijgt, belt zij om een afspraak te maken om het rapport met jou door te nemen.
Ik weet niet of er in mijn familie hartaanvallen of beroertes voor komen, is dit een probleem?
Het is natuurlijk fijn als we jouw gegevens zo compleet mogelijk hebben voor de analyse, maar mocht je deze informatie niet hebben, dan belemmert dat het onderzoek niet.
Ik ben in het verleden geopereerd aan staar, heeft dit een effect op het onderzoek?
Nee, jouw netvlies kan gewoon duidelijk in beeld worden gebracht om hier een scherpe foto van te kunnen maken.
Ik ben bekend met (oog)aandoeningen, moet ik deze vermelden in het intakegesprek?
Het is zeker van belang om deze te vermelden, zodat de specialisten een zo compleet mogelijk beeld van jou  krijgen om tot een zeer nauwkeurige analyse te komen.
Kan ik mijn contactlenzen dragen tijdens het onderzoek?
Het is voor het onderzoek fijner als je de contactlenzen niet draagt, omdat er anders troebel beeld kan ontstaan en er geen scherpe netvliesfoto gemaakt kan worden.
Worden mijn gegevens met derden gedeeld?
‘’Open uw ogen’’ en het screeningcenter waar het onderzoek wordt uitgevoerd gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Persoonlijke gegevens worden zorgvuldig behandeld en beveiligd. Alleen zorgaanbieders, zoals huisartsen, apothekers en medisch specialisten kunnen ze inzien.
Wat niet weet, wat niet deert...
De gezondheidszorg verschuift zich steeds meer naar preventie. Denk bijvoorbeeld aan de diverse bevolkingsonderzoeken (darmkanker, borstkanker) of de bodyscan. Brilmode Verhey van Wijk vindt dit een heel belangrijk principe. Want ‘’voorkomen’’ is nu eenmaal beter dan genezen. Met het maken van de netvliesfoto’s kan er al in een zeer vroeg stadium gedetecteerd worden of er sprake is van kans op/ aanwezigheid van AMD, glaucoom, diabetes en cardiovasculaire aandoeningen. Hierdoor kun je vroegtijdig aan de bel trekken en een behandeling starten om schade tot het minimum te beperken!
Ik zou wel graag foto's van mijn netvlies willen laten maken, maar zonder gezondheidscheck, is dit mogelijk?
Dit is mogelijk. De kosten hiervan zijn €49,00. U krijgt uw netvliesfoto’s mee op een USB-creditcard, wat gemakkelijk in uw portemonnee past, zodat u te allen tijden uw netvliesfoto’s bij u kunt dragen. Handig, als u bijvoorbeeld veel in het buitenland bent!
Wat zijn de vervolgstappen als er mogelijke afwijkingen worden gevonden?

In dit geval dient u eerst naar de huisarts te gaan voor een verwijzing naar de specialist. Momenteel zijn er zorgwekkend lange wachtlijsten bij de oogartsen. Wanneer er in uw netvliesfoto’s afwijkingen worden gevonden, kunnen wij er samen met uw huisarts voor zorgen dat u niet op deze lange wachtlijst komt te staan.

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk