Selecteer een pagina

Inleiding

Wereldwijd dragen talloze mensen contactlenzen en sta je niet eens meer stil bij het draaggemak ervan. Maar wist je dat contactlenzen een lange en bijzondere geschiedenis hebben? Leonardo da Vinci is namelijk de eerste die al schetsen van contactlenzen aan het maken was rond 1508.

Lees verder

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen voelen direct na het inbrengen comfortabel aan. Dit komt doordat de lens zich aanpast aan de vorm van het oog. Zachte contactlenzen zijn gemaakt van materiaal dat water kan opnemen. In dit geval dus traanvocht. Tegenwoordig zijn er vele soorten zachte contactlenzMaandlenzenen. Denk aan daglenzen, maandlenzen, maar ook nachtlenzen.

Lees verder

Daglenzen

De daglens is een lens die één dag wordt gedragen. Je gooit de contactlens dus ’s avonds gewoon weg en de volgende dag gebruik je weer een nieuwe. De daglens kent vele voordelen.

Lees verder

Tweewekelijkse contactlenzen

Dit zijn lenzen die je iedere dag voor twee weken lang kunt dragen. Daarna gooi je de lenzen weg. Als je zoekt naar een kwalitatief hoogwaardig en comfortabele lens en je kunt moeilijk tegen silicone hydrogel lenzen, dan is deze lens een ware uitkomst.

Lees verder

Maandlenzen

De meeste mensen in Nederland die contactlenzen dragen, dragen maandlenzen. Daarom zijn deze contactlenzen ook beschikbaar in alle soorten en maten. De maandlens is een zachte lens die maximaal een maand gedragen kan worden. De contactlens bestaat uit een materiaal dat water bevat en kent een groot draagcomfort.

Lees verder

Multifocale contactlenzen

Als je boven de 40 bent, kun je moeite krijgen met het zien op korte afstand. Je kijkt TV of bladert in de krant en je ogen worden vermoeid. Multifocale zachte contactlenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Met uiterste precisie wordt er een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de contactlens meerdere sterktes krijgt.

Lees verder

UV-bescherming

Voor de huid gebruik je zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon, maar wist je dat de ogen ook bescherming nodig hebben tegen de zon?

Lees verder

Harde contactlenzen

Harde contactlenzen worden ook wel vormvaste lenzen genoemd. Doordat de lens niet van vorm kan veranderen zullen deze het scherpste zicht geven. Daarnaast zijn harde contactlenzen het beste voor de gezondheid van de ogen. Veel mensen zijn sceptisch wat betreft harde contactlenzen, echter vormvaste lenzen zijn tegenwoordig een stuk minder hard.

Lees verder

Gebruiksadviezen voor contactlenzen

• Hygiëne is belangrijk! Was je handen zorgvuldig en spoel zeep goed weg.
• Begin steeds in een bepaalde volgorde, bijvoorbeeld eerst met het rechteroog en de rechterlens en dan met het linkeroog en de linkerlens
• Een dagelijkse schoonmaakbeurt is noodzakelijk om je lenzen zo lang mogelijk in conditie te houden en om infecties van het oog te voorkomen

Lees verder

Gewenningsperiode

Gewone verschijnselen
Tijdens de gewenningsperiode is het beter je ogen niet te veel in te spannen. Verder kan het zijn dat je in het begin dichtbij niet helemaal scherp ziet. Dat komt door de grote hoeveelheid traanvocht.

Lees verder

Contactlenshouder

Bekijk de video over het gebruiksgemak van een contactlenshouder!

Lees verder

Contactlensvloeistof

Contactlensvloeistoffen zijn er in verschillende soorten, namelijk: schoonmaakvloeistof, inzetvloeistof en alles-in-een vloeistof. Een alles-in-een vloeistof is erg praktisch, maar houdt er rekening mee dat er meestal één functie minder werkzaam is, meestal gaat het om de schoonmaakfunctie.

Lees verder

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk