Selecteer een pagina

Brillenkop

Ken je dat gevoel? Je bent opzoek naar een nieuw montuur, stapt een winkel binnen om vervolgens door de bomen het bos niet meer te kunnen zien door de overvloed aan soorten monturen. Om je een handje te helpen bij het kiezen van de juiste bril is het ideaal om te weten welke vorm brillen er bij jouw gezicht passen. Zo zakt de moed je niet in de schoenen en is het uitzoeken van een montuur zowel gemakkelijker als leuker!

Vierkant gezicht
Een afgerond montuur dat niet te klein is past goed bij deze gezichtsvorm. Het doet je gezicht op deze manier langer lijken. Vermijd brillen die klein zijn of hoekige vormen hebben. Een montuurloze bril staat bij een vierkant gezicht ook mooi.

Rond gezicht
Rechthoekige monturen, of in ieder geval een recht ontwerp is aan te raden wanneer je een rond gezicht hebt. Zo benadruk je de contouren van jouw gezicht. Tevens een bril met een iets breder montuur is een goede optie bij een rond gezicht. Ronde monturen daarentegen kun je het beste in de rekken laten hangen.

Driehoekig/ hartvormig gezicht
Jouw gezicht is kenmerkend door de ietwat puntige kin en brede voorhoofd. Ovale en ronde monturen zijn hiervoor uiterst geschikt. Een klein of bont montuur is bij deze gezichtsvorm niet zo mooi. Een montuur met subtiele en zachte accenten zullen prachtig staan bij jou!

Ovaal gezicht
Met een ovaal gezicht ben je gezegend als het op brillen aankomt. Vrijwel elke montuurvorm staat mooi bij jouw gezicht, waardoor je ruime keuze heeft. Alleen kleine ronde brillen zijn niet zo geschikt bij jouw gezichtsvorm.

Smal/ rechthoekig gezicht
Wanneer je een smal gezicht hebt, zullen jouw kin en onderkaak de meest opvallende gelaatstrekken zijn. Door het dragen van een bril met een brede rug en lage oorstukken deel je je gezicht visueel op waardoor jouw gezicht langer lijkt. Ovale monturen en montuurloze brillen zullen je erg goed staan.

Als je het lastig vind om een montuur uit te kiezen kun je uiteraard advies vragen aan onze opticien, hij weet tenslotte als geen ander wat het beste bij jou past. Een beslissing maken kan lastig zijn en soms is het fijn om even afstand te doen van het passen en bijvoorbeeld de volgende dag weer de monturen erbij te pakken waar je tussen twijfelt. Bijna elke opticien bied je de optie om je een koffertje met de monturen mee te geven, zodat je thuis op je gemak en samen met anderen kunt passen en bekijken waar jouw keuze uiteindelijk op zal vallen. Vraag hier dan ook gerust naar!

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk