Selecteer een pagina

Is blauwlicht echt zo schadelijk voor de ogen?

Blauwlicht is tegenwoordig overal om je heen aanwezig: tablet, computer, televisie, smartphone, ledlampen. De effecten op je gezondheid zijn tweeledig. Allereerst werkt het blauwe licht verstorend op het natuurlijke 24-uurs dagritme. Ten tweede kan er zelfs oogschade ontstaan wat onomkeerbaar is.

Verstoring biologische klok
De biologische klok zorgt voor een cyclisch verloop van de hartslag, hormoonsecretie, lichaamstemperatuur en cyclus van slapen en waken. Blauwlicht verstoort de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Dit heeft als gevolg dat wanneer je in blauw licht kijkt, bijvoorbeeld naar je smartphone, je moeilijker in slaap komt. Slaap is echter iets wat je flink onderschat. Het is een van de pijlers voor een optimale gezondheid. Zo is slecht slapen verbonden met hartziekten, diabetes type 2, depressie en obesitas. Je kunt je dus voorstellen hoe belangrijk het is om dit schadelijke blauw licht te blokkeren!

Oogschade
Veel studies hebben al bevestigd dat blauw licht schade kan geven aan het netvlies. De lichtgevoelige cellen van het oog raken beschadigd en deze beschadiging kan niet herstellen. Hierdoor gaat het gezichtsvermogen permanent omlaag. Daarnaast kan er ook schade ontstaan aan de ooglens, oftewel cataract.

Klachten
Blauwlicht kan diverse klachten geven, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, pijn rond de ogen, droge ogen, dubbelzien, slapeloosheid en wazig zien.

Wat kun je eraan doen?
Bij brilmode Verhey van Wijk verkopen we blauwfilter glazen. Deze glazen filteren 100% van het schadelijke blauwe licht. De glazen kunnen in alle sterktes worden gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen om een blauwfilterbril zonder sterkte aan te schaffen. Je zult direct merken hoe fijn het is om blauwfilterglazen in een bril te hebben. Wanneer je achter de computer werkt of televisie kijkt, kijkt dit veel rustiger en merk je dat je geen vermoeide ogen krijgt of hoofdpijnklachten. Ook zul je merken dat je een betere nachtrust zult hebben. Wij vertellen je graag meer over het schadelijke blauwe licht en blauwfilterglazen, dus stap gerust eens bij ons binnen!

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk