Selecteer een pagina

Bescherm je ogen tijdens de wintersport

Je kijkt er ieder jaar opnieuw weer naar uit: wintersport. Het is ontzettend belangrijk om de ogen te beschermen tijdens je vakantie in de bergen. Je dient niet alleen je ogen tegen de felle zon te beschermen, maar ook tegen koude wind, reflectie van de sneeuw, en vallende sneeuwvlokken.

Wist je dat in de bergen de UV-straling maar liefst tien keer hoger is dan in Nederland? Als je ogen hier enkele uren aan blootgesteld worden, dan kun je last krijgen van sneeuwblindheid. Sneeuwblindheid houdt in dat de straling doordringt tot het bind-en hoornvlies, waardoor je samentrekkende oogleden, tranende ogen en verminderd zicht kunt krijgen. De klachten verdwijnen meestal vanzelf, maar het is geen pretje. Ook wanneer het bewolkt is kun je last krijgen van sneeuwblindheid en is het belangrijk om een goede bril te dragen.

Belangrijke aandachtspunten voor de aanschaf van een bril voor wintersport:

  • Bescherming UV-straling: De glazen van de bril moeten meer dan 90% van de UV-straling filteren. De meeste skibrillen hebben bolle glazen, waardoor licht ook via de onderkant en de zijkant van de bril wordt tegengehouden. Je kunt kiezen voor contrastverhogende glazen. Deze glazen passen zich aan de felheid van het licht aan.
  • Goede pasvorm: Tijdens het skiën of snowboarden beweeg je veel en natuurlijk is het dan belangrijk dat je bril goed blijft zitten. een bril met een elastieken band is hier een goede oplossing voor.
  • Condensvrije bril: Hoe irritant is het als je brillenglazen beslaan tijdens het maken van een afdaling? Dit is gelukkig te voorkomen met een goed beluchtingssysteem of anti-fog glazen. De meeste wintersportbrillen beschikken over dubbele glazen en ventilatieroosters om condens tegen te gaan.

Wij vertellen je graag alles over een goede bril voor de wintersport, dus kom gerust eens langs!

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

Openingstijden


Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.30 - 18.00 uur
9.00 - 17.00 uur

070-3245218

Whatsapp: 06-57363921

brilmode Verhey van Wijk, Weissenbruchstraat 44

Start WhatsApp
Stel je vraag:
U kunt ons dag en nacht een WhatsApp bericht sturen, wij reageren zo snel als mogelijk